Axxerion en Plandatis zijn verheugd te kunnen mededelen dat Plandatis begin september 2018 onderdeel is geworden van de Axxerion Group. Met het samenvoegen van beide organisaties ontstaat een bedrijf met ruim 100 medewerkers en ruim 1500 klanten, gespecialiseerd in cloud-gebaseerde oplossingen voor vastgoed en facility management.

Sinds 2016 ondersteunt Main Capital de Axxerion Group in het uitbreiden van de sterke groei, zowel nationaal als internationaal. Axxerion heeft inmiddels een netwerk van partners in de Verenigde Staten, Duitsland, België en Polen. Maar ook in Nederland is het partnernetwerk dit jaar sterk uitgebreid. Het verder uitbouwen van het partnernetwerk vormt een belangrijk onderdeel van de groeistrategie.

Over Axxerion

Axxerion is één van de grootste spelers op het gebied van cloud gebaseerde software voor Facility Management en Property Management, met vele honderden klanten en honderdduizenden geregistreerde eindgebruikers. De producten van Axxerion worden gebruikt voor het optimaliseren van de processen in de functionele gebieden facility management, asset- en onderhoudsmanagement, property management en contractbeheer. De software van Axxerion is gebouwd als een schaalbaar multi-tenant SaaS platform, inclusief de benodigde beveiliging en certificaten. De software biedt een uitgebreid scala aan functionaliteiten, waar in verschillende sectoren gebruik van wordt gemaakt. Axxerion heeft een aantrekkelijk en flexibel prijsmodel (pay-per-use) waarbij klanten eenvoudig modules kunnen toevoegen of uitzetten, waardoor de software geschikt is voor zowel kleine als grote organisaties.

Over Plandatis

Plandatis is een toonaangevend softwarebedrijf met meer dan 1200 klanten in Nederland, België, Denemarken en Curaçao en ontwikkelt de producten O-Prognose, Safety Register en EPAview vanuit Apeldoorn. Plandatis heeft bewezen technische software oplossingen voor duurzaam planmatig onderhoud, controle van wet- en regelgeving van technische installaties en het beheer van energie indexen van uw vastgoed. De software onderscheidt zich door een gebruiksvriendelijke interface en pragmatische en generieke functionaliteiten. Het uitwisselen van data is erg eenvoudig en de software is geschikt voor het technisch beheer van een kantoor, ziekenhuis of onderwijsgebouw tot en met woningen, monumenten of industriële gebouwen. De producten van Plandatis vormen een sterke uitbreiding op het FMIS (Facility Management Informatie Systeem) en vastgoed software van Axxerion.

Reactie Herman de Jonge (Algemeen Directeur Axxerion)

“Axxerion heeft een sterke positie opgebouwd in de FMIS en vastgoedmarkt de afgelopen 14 jaar. Plandatis heeft een portfolio dat goed aansluit bij onze producten, waardoor wij de markt een nog completere oplossing kunnen bieden. Wij zijn enthousiast over de samenwerking met Plandatis en kijken ernaar uit met elkaar verder te bouwen aan onze producten en dienstverlening.”

Reactie Olaf Zernitz (Algemeen Directeur Plandatis)

“Plandatis heeft de afgelopen jaren een sterke nationale en internationale groei doorgemaakt met het ontwikkelen, verkopen en implementeren van haar producten. Met de aansluiting bij Axxerion kunnen wij onze positie in de markt verstevigen en uitbreiden waar mogelijk. Wij kijken vol vertrouwen naar de toekomst en de unieke mogelijkheid om O-Prognose als zelfstandig product in de markt te positioneren en als geïntegreerde oplossing met Axxerion.”